Prvi preged ne boli

Autor Jaser Badawi

04/21/2019

Jasno je da razmišljanje o postavljanju zubnih implantata i da li su oni uopšte potrebni može izazvati brigu. Zato smo tu da vas podstaknemo da ne dozvolite da vas te brige zaustave u traženju saveta koji mogu promeniti vaš život.

Svakako, prvi pregled kod stomatologa je namenjen da se pacijent detaljno upozna sa procedurom koja bi bila adekvatna njemu. Takođe se upoznaju i sa stomatologom koji će vršiti samu intervenciju. Bitno je da se uspostavi međusobno dobra komunikacija i poverenje. Vodimo se idejom da je priča pre intervencije objašnjenje, dok je priča posle intervencije izgovor.

Tokom tog pregleda nema bola.
U toku pregleda se ne bi trebali osećati ni malo neprijatno ili postiđeno zbog vašeg stanja u ustima. Jednostavno, mi stomatolozi smo tu da vas razumemo i da vam pomognemo, a ne da vam se potajno ismevamo ili vas direktno kritikujemo. Svako ima svoje razloge zbog kojih je došao u to stanje i uvek treba pohvaliti prvi korak, a to je dizanje telefonske slušalice i zakazivanje prvog pregleda i konsultacije.

Nakon uspostavljanja kontakta i pregleda, stomatolog ispisuje uput za 3D snimak (CBCT) koji je imperativ u određivanju tačnih dimenzija implanta i položaja gde bi tačno trebao da se postavi.